Wat vogels kijken voor jou kan betekenen

Vogels kijken gebruik ik om mijn hoofd leeg te maken, te ontspannen, te ontstressen. En meer! Om het hectische leven in de hedendaagse maatschappij even los te laten en zorgen te vergeten. Vogels zijn altijd buiten en als ik buiten ben voel ik me op mijn best. Frisse lucht, groen om je heen, dat zijn ook redenen waarom vogels kijken gezond is. Een groene omgeving is gezond, dat blijkt ook uit onderzoek van de Universiteit van Essex. Dat toonde aan dat de groene kleur van bomen, het gras en planten goed is voor je gezondheid. Door bewust vogels te kijken leer je ook natuur op een andere manier kennen en waarderen.

Vogels laten met hun gedrag ook dingen zien waar je als mens van kunt leren. Bijvoorbeeld dat je je niet druk moet maken om onbelangrijke dingen die zijn gebeurd. Denk je bijvoorbeeld dat een merel denkt aan die ene keer dat die lekkere regenworm van hem werd afgepakt door een andere vogel? Tuurlijk niet. En dat zouden we als mens ook niet zoveel moeten doen (niet de regenworm, maar blijven denken aan onbelangrijke dingen). En vogels zijn altijd de beste versie van zichzelf. Ze schamen zich niet voor anderen, ze zingen hun mooiste lied en laten hun mooiste veren zien. In tegenstelling tot veel mensen, helaas. Wij zijn vaak bang voor de reactie van anderen, voor de oordelen van onze vrienden, buren of mensen die we niet eens kennen, dat we uitgelachen worden of dat dingen toch niet lukken. En dat is zo ontzettend zonde! Dus neem een voorbeeld aan vogels en doe wat je wilt doen, wat je hart je ingeeft!

Vogels kijken is mijn passie. En omdat het zo belangrijk voor me is heb ik het tot mijn missie gemaakt om met zoveel mogelijk mensen te delen hoe fantastisch vogels zijn. En welke lessen wij van ze kunnen leren! Dat deel ik via mijn blog en Facebook pagina. Ik hoop dat je dat waardeert. Maar je kunt natuurlijk het beste zelf naar buiten gaan en de positieve werking van groen en buitenlucht ondervinden. Dus ga er lekker op uit, dan merk je het vanzelf. En heb je geen tijd of zin, volg me op Facebook.com/degezondevogelaar zodat je mijn avonturen kunt meebeleven :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: