Wat hebben vogels te maken met een gezond leven?

Een vogel die niet fit is redt het in de natuur niet lang.

Dus doet een vogel alles om zo gezond mogelijk te zijn.

Voor mensen is dat anders.

Om als mens te kunnen overleven hoef je niet gezond en fit te zijn. Gelukkig maar dat wij mensen af en toe ziek kunnen zijn en zelfs langdurig niet fit kunnen zijn en nog overleven. Dat komt door onze moderne wereld. We hoeven niet op jacht voor voedsel, dat kopen we bij de supermarkt. We hebben artsen en mensen om ons heen die ons kunnen helpen. En gelukkig maar!

Alleen heeft dat ook een keerzijde.

Want is een leven waarin je niet zo fit bent als je kunt zijn een leuk leven? Dan heb ik het niet over mensen die echt ziek zijn, maar over mensen die zich niet optimaal voelen. En dat zijn er een heleboel. Alleen als zij naar de huisarts gaan dan zegt die dat ze op zich gezond zijn, want alles is normaal. Probleem is alleen dat normaal eigenlijk betekent gemiddeld. En het gemiddelde is wat het is: het gemiddelde! Dus zeker niet optimaal.

Vogels kunnen zich dat niet veroorloven.

Ze moeten altijd fit zijn. En dus eten ze wat ze horen te eten, wat moeder natuur voor ze bedacht heeft. En wat de natuur levert. Geen bewerkte rommel met allerlei toevoegingen. En daar kunnen mensen een hoop van leren. Kort samengevat is het dieet wat moeder natuur voor mensen bedacht heeft: vers eten, fruit, groente, noten, zaden, peulvruchten. Als we dat eten dan profiteert onze gezondheid daar meteen van.

Alleen is het niet altijd even makkelijk.

In dorp en en steden vind je op alle hoeken van de straat slecht eten, met de vaste ingrediënten: vet, suiker en allerlei toevoegingen. Hoe je daar mee om kunt gaan leer ik je graag in een natuurlijke omgeving. Dus niet in de supermarkt of in de stad, maar in de natuur. Want dat die rommel ook op vogels invloed heeft inmiddels zie je duidelijk aan de steeds vaker voorkomende patatkraaien en dikke duiven.

Een simpele vuistregel

En die is: eet voedsel dat je oma ook nog zou herkennen als eten. Dus vers, met simpele ingrediënten en veel groente en fruit. Wil je meer weten, volg me dan op Facebook, Instagram en deze website. Of kom een keer op één van mijn workshops, ik help je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: