Vogels zorgen voor ontmoeting

Op 26 september jl. was ik in Groningen in de buurt van Slochteren. Daar was namelijk een zeer zeldzame vogel gezien, een grijze wouw. Een fascinerende vogel, met drie verschillende kleuren grijs, rode ogen, felgele poten en een gevorkte staart. Normaal gesproken komt deze soort in Zuid-Europa voor, maar dit exemplaar wilde waarschijnlijk weten wat er waar is van de slogan “Er gaat niets boven Groningen”. En ik moet zeggen, het was er fantastisch. Een prachtig natuurontwikkelingsgebied vlakbij het gehucht Schaaphok en het plaatsje Denemarken, wat wil je nog meer? En gelukkig kreeg ik de grijze wouw snel in beeld. Hij zat in de top van een kale boom, midden in het gebied. Een prachtige vogel en een mooie soort om te zien, daar gaat je hart sneller van kloppen als vogelaar.

Wat ik echt super leuk vind en tegelijkertijd fascinerend zijn de ontmoetingen die ik heb met mensen die ook van natuur houden. Mensen die ook op pad gaan om vogels te kijken en zo’n bijzondere vogel te zien. En wat ook vaak gebeurt is dat als er meerdere vogelaars op een plek zijn er ook meer bijzondere vogels gezien worden. En als je dat met elkaar kunt delen, dat geeft het voor mij nog iets extra’s.

Tijdens een Facebooklive sessie die ik deed bij de grijze wouw had ik zo’n bijzondere ontmoeting. Ik was nog aan het filmen en er ontstond een mooi gesprek met tussendoor ook nog baardmannetjes. Als je goed luistert dan kun je de passie en fascinatie van deze mensen ook horen en zelfs voelen. Zie voor het filmpje mijn Facebook pagina. Vooral de eerste 6 minuten zijn trouwens de moeite waard, daarna zie je alleen mijn hoofd in beeld :-).

Ik hoop dat je met deze video begrijpt waarom vogels kijken zoveel meer kan zijn dan alleen met je verrekijker naar vogeltjes kijken :-). En wil je zelf een vogelaar worden? Dat kan heel makkelijk. Begin gewoon in je tuin of op je balkon! En wil je er meer over weten, volg mij op Facebook of ga een keer mee op mijn vogelexcursies of workshops!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: