Supermooie Eerste Paasdag

Eerste Paasdag was dag 4 van de cursus vogelgeluiden ‘Wat Fluit Daar’ editie Amersfoort. Een zonovergoten ochtend die koud begon met een schitterende volle maan.

De vogels waren vroeg wakker. De eerste soorten hoorden we al bij de parkeerplaats. Vink, winterkoning, merel, zanglijster, boomkruiper, heggenmus en winterkoning waren snel binnen. Al snel kwam de zon door en de eerste bonte vliegenvanger liet zich bekijken. Iets verderop zagen we de parachute vlucht van de boompieper op de hei. Bij het Hazewater aangekomen hoorden we een bijzonder geluid. Het was het roepen en baltsen van dodaarzen. Dat zijn kleine futen met een prachtig bruin rood verenkleed en een pluk witte veertjes aan het einde van de rug (dodaars = dod aarsπŸ˜‚). Bij de koffie kwetterden de puttertjes boven ons hoofd.

Ook zagen we kneuen en de eerste (en zeker niet de laatste) buizerd.

Op de hei zagen we vervolgens minstens 5 tapuiten, 3 gele kwikstaarten (helaas niet door iedereen gezien πŸ˜”) en een aantal paartjes roodborsttapuit. Ook mooi was een gekraagde roodstaart, een mannetje en een vrouwtje zelfs. Toen we op de terugweg werden uitgelachen door een groene specht kwam er als klap op de vuurpijl een VISAREND overgevlogen. Wat een magnifieke vogel is dat toch! Al met al een superochtend, een mooier begin van de dag kan ik me niet voorstellen. Alle deelnemers bedankt! O ja, we hoorden ook een geluid dat we eerst niet konden plaatsen. Het bleken 4 jonge ganzen te zijn die hun moeder kwijt waren. Toch gek zo midden op de hei 😁. (Lees verder onder de fotos)

Uiteindelijk hoorden en zagen we maar liefst 52!! verschillende soorten, een score om trots op te zijn πŸ˜€πŸ‘.

Lijkt het je ook leuk om vogelgeluiden te leren herkennen? Doe dan mee met de volgende editie van Wat Fluit Daar in Amersfoort. Niet alleen leuk, ook heel goed voor je hersenen πŸ˜€πŸ‘. We zijn nog bezig met het plannen van de nieuwste cursus. Mail ons op adriaan@degezondevogelaar.nl, dan sturen we je zsm de data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: