Wil je ook minder ONGEZONDE STRESS? Ga een dag VOGELS kijken!

 
In onze moderne maatschappij is stress één van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsproblemen. Heel veel mensen (jij vast ook) hebben last van stress. Of dat nou op het werk is of privé, dat maakt niks uit. Wat wel uitmaakt is hoe je er mee omgaat. Blijf je er mee lopen, denk je dat het vanzelf wel over gaat? Niet doen!!!
 
Wat dan wel? Een leuk voorbeeld lees je in dit artikel op de website van BNR Nieuwsradio, aapjes kijken :-). In dat artikel legt psychiater Bram Bakker uit hoe gevaarlijk stress voor je is. En hoe het helpt om tijd voor jezelf vrij te maken. Maar je hoeft niet per se naar de dierentuin. Ga naar buiten, de natuur in! Even lekker een boswandeling, de hei op met de hond (zonder mag ook), uitwaaien op het strand en natuurlijk vogels kijken! Allemaal mogelijkheden om even tot rust te komen.
 
Zelf ga ik regelmatig (hoe kan het ook anders….) vogels kijken. Heerlijk een dag alleen maar aandacht voor mijn directe omgeving, genieten van de pracht van de Hollandse natuur, geen stress, wel veel rust, plezier en energie door buiten te zijn en gefocust te zijn op vogels.
 
Wil jij eens een keer iets anders en een nieuwe manier ontdekken om meer RUST en ENERGIE te krijgen? Ga dan een keer met me mee! Bijvoorbeeld op 30 maart 2018, dan organiseert De Gezonde Vogelaar de eerste ‘Beleef de prachtige lente’dag van 2018. In de Oostvaardersplassen, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: