Begraafplaats Rusthof ligt aan de zuidkant van Amersfoort aan het noorden van natuurgebied Den Treek en het Hazewater. Het is een prachtige begraafplaats. Of eigenlijk doet dat het gebied tekort, het is een plek van bezinning en rust en een natuurgebied. Naast begraven gebeurt er nog veel meer op deze bijzondere plek. De natuur krijgt volop de ruimte. Er hangen meer dan 100 nestkasten en ook daarbuiten is er veel natuur te zien en te beleven.

De Gezonde Vogelaar organiseert natuurbelevingswandelingen op Rusthof. De eerstvolgende is op zondag 16 september 2018 van 8:00u tot 11:00u. Met aan het eind een lekker kopje koffie of thee en een gezonde snack.

Ja, dat wil ik ook ervaren!

Alvast zien hoe mooi het is?

Bekijk de uitzending van Natuurlijk Zoëy op RTV Utrecht

Voor een overzicht van wat er allemaal te zien en te beleven is verwijzen wij u graag naar het jaarverslag van Vogels op Rusthof. Maar in het echt is het nog veel mooier om te beleven!

Dat wil ik ook ervaren op 16 september!

Meer praktische info leest u na de reviews van eerdere deelnemers. Want wij kunnen wel zeggen dat het super leuk en prachtig is, maar ervaringen van onze eerdere deelnemers zeggen veel meer. En wat vonden andere deelnemers van de natuurbelevingswandeling op Rusthof?

Wim en Lia: “Met jouw enthousiasme, je kennis over vogels en je humor wordt een wandeling op Rusthof heel inspirerend én ontspannend.”

Chiel: “Opgestaan om 05:00 uur om deze boeiende nestkastwandeling mee te maken. Leuk om meer mensen zich zichtbaar te zien vermaken met wat het gevederde deel van de fauna van Rusthof heeft te bieden. Ik kom terug. Adriaan, Bedankt!”

Marry: “Vroeg uit de veren om een wandeling langs de nestkasten op Rusthof te beleven. Het was echt een belevenis! Horen, zien, ruiken en voelen: smaakt naar meer!”

Gerrit: “De rondleiding was uniek en deskundig. Ik kan dit iedereen aanraden!”

Ria: “Het is heel bijzonder om om 8 uur ’s ochtends de rust en de schoonheid van de natuur op Rusthof te ervaren. Met zijn bevlogenheid en kennis weet Adriaan onze groep te boeien. Hij wijst ons op vogelgeluiden, de onopvallende plek waar hij een vogel ziet, het typerende gedrag van de vogel. We kregen daarnaast een inkijkje in de wereld van de nestkastjes en hun bewoners. Deze excursie was voor mij een uitgelezen kans om nader kennis te maken met deze bijzondere plek en zijn biotoop.”

Marjan en Paul: “Bedankt voor de excursie vanochtend. Wat ons erg trof is je enthousiasme en het feit dat je je erg betrokken voelt bij je “gasten”. Er is geen enkele afstand en je hebt een open oor voor iedereen.”

Ik heb genoeg gelezen, ik ga mee op zondag 16 september!

Verdere praktische informatie:
– Er is plek voor maximaal 15 personen. Je leert over de vogels en andere dieren in het gebied. Je leert over hun gedrag, geluiden en bijzonderheden.

– Je leert het Gezonde Vogelaar momentje, een praktische tip voor meer rust en energie in je dagelijks leven.

– Er is een telescoop voor algemeen gebruik, je moet wel zelf een verrekijker meenemen. Als je die niet hebt, neem dan even telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken.

– We gaan een wandeling maken door het gebied. Onderweg stoppen we regelmatig om vogels te bekijken. Reken op een wandeling van ongeveer 4 kilometer. Je moet dus wel in staat zijn om deze wandeling te kunnen maken. De paden zijn niet allemaal verhard. Goede wandelschoenen zijn aan te raden.

– Op Rusthof komen ook veel insecten voor. Het is dus aan te raden om lange kleding te dragen, ook als het warm is.