Wil je alle aandacht en al je vragen kunnen stellen? Dan kun je ook een privé-excursie boeken. Voor een vast tarief gaan we dan op pad. We kennen zelf veel mooie gebieden waar we vogels kunnen gaan kijken, maar heb je zelf een gebied in gedachten dan kunnen we het daar over hebben. Of als je een bepaalde soort graag wilt zien dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Ook te boeken met 2 of 3 personen (zodat je de kosten kunt delen).

Een privé-excursie van 2 uur kost € 149,-, met tijdelijk een half uur gratis extra. Neem snel contact met ons op via 06-36086816 of stuur een e-mail met je wensen naar adriaan@degezondevogelaar.nl.

Caresse en Albert gingen je voor. Hieronder lees je hun ervaringen.

Albert kreeg een privé-excursie cadeau. We kozen voor begraafplaats Rusthof.
“Omdat ik natuurbeleving in groepsverband niet zo zie zitten heb ik voor de privé vogelexcursie gekozen. Hiertoe zijn Adriaan en ik op vrijdag 17 mei ’s morgens om 6 uur vertrokken vanaf de parkeerplaats van restaurant Oud Leusden. Dat betekende voor mij dat ik die dag zeer vroeg moest opstaan. Normaal gesproken ben ik geen ochtendmens. We zijn naar begraafplaats “Rusthof”gelopen. Maar direct nadat wij de parkeerplaats hadden verlaten liet Adriaan mij via zijn telescoop de eerste vogel zien. Een “Zwartkop”. Door het harde geluid dat die vogel voortbrengt zal ik die voortaan wel herkennen. Vervolgens doorgelopen naar Rusthof. Rusthof is groot en in ieder geval ’s morgens zo vroeg enorm rustig en al gauw had ik diverse soorten mezen, Goudvinken, Lijsters, Spechten,  Groenlingen, Roodborstje en een Goudhaantje gezien. Ook de Zwartkop liet daar van zich horen. Ik heb nog wel meer vogels gezien maar daarvan ( sorry Adriaan ) is de naam mij alweer ontschoten. ( ouderdom ? ) Het meest bijzondere was dat wij plotseling nagenoeg oog in oog kwamen te staan met een Zwarte Specht die bezig
was een op de grond liggende verrotte boomstam te ontleden. Die hebben we minutenlang kunnen observeren. Nadat hij was weggevlogen zijn we bij die boomstam gaan kijken. Had de Specht een mierennest ontmanteld. Opvallend op Rusthof is een boom met een enorme Heksenbezem. Opvallend vond ik ook een Specht die waarschijnlijk hoogtevrees had want het in de boom gehakte nest zat misschien anderhalve meter boven de grond. Het echtpaar Grote Bont Specht konden wij daar vanaf een afstandje goed zien als de jongen weer gevoerd werden. Ik heb een gave ochtend gehad die het vroeg opstaan ruimschoots compenseerde. Adriaan bedankt.”


Caresse wilde graag alles kunnen vragen en veel leren. We kozen voor het Deelerwoud als locatie.

“Ik ben meeeeega enthousiast! Vandaag op pad geweest met Adriaan @degezondevogelaar en zo’n toffe tour gehad! Ontzettend veel verschillende soorten gezien die ook zeker op mijn wenslijstje stonden en zelfs een vos van heel dichtbij! Helaas waren de weersomstandigheden er niet helemaal naar om goede foto’s te maken, maar toch deze Gekraagde Roodstaart vast weten te leggen terwijl hij zijn nest verliet na het voeren van de kids! Al met al een hele toffe ochtend gehad, dank Adriaan!”

En een dag later postte ze dit op haar Instagram 🙂

“Ik ben nog steeds aan het nagenieten van het vogel spotten gister met @degezondevogelaar !
Als leek is het super fijn om met iemand op pad te gaan die verstand van vogels heeft en die de tijd neemt om alles uit te leggen, te laten zien en te laten horen! Want ik was vooral onder de indruk van de zang/roepen die Adriaan herkende terwijl de vogels door elkaar kwetterden! Zo veel mooie soorten gezien en ook Adriaan zijn passie en interesse voor de natuur en vogels werkt ontzettend aanstekelijk 😊 echt een aanrader!”