Houd je van natuur?

Van buiten zijn?

Wil je ervaren hoe je door vogels kijken helemaal kunt ontsnappen aan de hectiek van je drukke leven?

Dan is dit dé kans! Je ontdekt de magische wereld van de vogels van de Oostvaardersplassen! Een prachtig moerasgebied in Flevoland. Je zult zien dat je op deze dag helemaal tot rust kunt komen: ontstressen en je hoofd leegmaken, de dagelijkse zorgen even vergeten.

De eerstvolgende excursie in de Oostvaardersplassen is op zondag 8 september 2019. Start om 10:00u en eind rond 17:00u.

Schrijf je snel in!

Ja, ik wil mee!

Er is van alles te zien. Kans op: lepelaars, ijsvogels, 3 soorten zwaluwen, kiekendieven. En met heel veel geluk zien we zeearenden, een visarend of een draaihals op doortrek.

Ja, leuk!

Eind april is de vogeltrek in volle gang. Het mooie daarvan is dat er nog winterergasten in het gebied kunnen zijn en ook vogels die op doorreis zijn. We hebben deze dag grote kans om lepelaars en allerlei soorten zwaluwen te zien. Natuurlijk zijn de vaste bewoners van de Oostvaardersplassen er ook: ganzen, eenden, zilverreigers en wie weet dus de zeearend of een roerdomp.

Ja, leuk!

Het mooie is trouwens dat je nooit weet wat je kunt tegenkomen! Eén van de mooiste dingen van natuur is namelijk de onvoorspelbaarheid! Je leert vogels herkennen én je leert hoe je op een simpele en effectieve manier meer rust kunt ervaren in je leven, elke dag!

Wat levert het je op?

– Een heerlijke dag of dagdeel ontspannen, er echt even helemaal uit.

– Je leert veel over de vogels die in dit gebied leven.

– Je leert minimaal 10 soorten vogels herkennen (afhankelijk van je kennis vooraf).

– Je ervaart hoe je met vogels kijken meer Rust en Energie kunt krijgen in je leven.

– Doordat we met een kleine groep gaan is er volop ruimte voor vragen stellen, zodat je ook echt veel kunt leren en antwoord kunt krijgen op al je vragen.

– Je investering bedraagt € 49,-.

Ja, leuk!

Wat gaan we precies doen?

– Een dag vogels kijken in de Oostvaardersplassen, een prachtig moerasgebied van Staatsbosbeheer.

– Met een groep van maximaal 12 personen leer je vogels herkennen, leer je over hun gedrag, geluiden en bijzonderheden.

– Er is een telescoop aanwezig voor algemeen gebruik, je moet wel zelf een verrekijker meenemen. Als je die niet hebt, neem dan even telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken.

– We maken twee wandelingen maken door het gebied, één ’s ochtends en ’s middags in een ander gedeelte. Onderweg stoppen we regelmatig om vogels te bekijken. Reken op een wandeling van ongeveer 5 kilometer per dagdeel. Je moet dus wel in staat zijn om deze wandeling te kunnen maken. De paden zijn onverhard. Als het droog is kan het zijn dat het zand mul is en als het nat is dan kan het erg blubberig zijn. Goede wandelschoenen zijn aan te raden.

– Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.

– Neem je eigen lunchpakket mee.

Waarom mee met De Gezonde Vogelaar?

Lees hier de ervaringen van onze klanten

– Je gaat op pad met een professionele vogelgids. De gids, Adriaan Sleeuwenhoek, heeft ruim 30 jaar ervaring met vogels kijken. Hij kent alle vogelsoorten die in het gebied voorkomen, hun gedrag en hun geluiden. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij wil graag zijn kennis met jou delen. Hij komt al in het gebied sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw!

– De Gezonde Vogelaar (de naam zegt het al) gaat niet alleen over vogels kijken, maar ook over een gezond leven. Hoe je als mens meer rust en energie kunt krijgen door bewust om te gaan met jezelf en de natuur. Dan gaat het niet alleen over voeding, maar bijvoorbeeld ook over bewegen en je ademhaling.

– Je leert het Gezonde Vogelaar momentje voor direct rust en energie dat je elke dag kunt toepassen.

– Je kunt al je vragen stellen en onze ervaring is dat er leuke gesprekken ontstaan tussen deelnemers.

– Je krijgt na afloop een soortenlijst van de soorten die je hebt gezien tijdens de excursie. Zo kun je de vogels thuis nog eens opzoeken en de volgende keer als je in het gebied bent dan ken je een groot deel van de soorten die je daar tegen komt.

Op alle activiteiten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.