Magische ochtend in het bos met superveel spechten!

Laatst had ik in het Edese Bos een magische ochtend! Aan de linkerkant hoorde ik een zwarte specht roepen, aan de andere kant zat er één te hakken. Een stuk verder riep een grote bonte specht. De bomen waren nog kaal, na even zoeken kon ik de zwarte specht zien zitten. De specht zat flink te hakken en liet geregeld de prachtige roep horen. Wat een fascinerende vogel! En wat een magisch geluid. Als je ooit een zwarte specht hebt horen roepen, dan weet je wat ik bedoel. Heb je het nog nooit gehoord? Dan mis je echt iets in je leven. Na een tijdje er van genoten te hebben liep ik verder. De grote bonte spechten waren superactief. Grote bonte spechten zijn spechten die je ook in de stad tegen kunt komen. Misschien heb je er zelfs wel eens eentje in je tuin gezien. Ik zag er een stuk of 6 minimaal. Ze waren druk bezig met hakken, roepen, achter elkaar aan zitten. Prachtig! En de koek was nog niet op :-). Want iets verder hoorde ik weer een ander geluid. Als echte bosbewoner wist ik meteen wat het was: een kleine bonte specht. Een stuk kleiner dan de grote bonte specht. Ongeveer zo groot als een mus. Wat een stoer klein vogeltje is dat zeg. Een hoop herrie maakten ze (het waren er 2), echt superleuk om te bekijken. Al met al een magische ochtend. Die magie wil ik ook met jou delen. Daarom organiseer ik binnenkort een Spechtensafari. Een unieke kans om dit met je eigen ogen te zien en met je eigen oren te horen. 

Meer weten? Klik dan op deze link voor alle informatie. Kom je van wat verder weg? Dan is dit een helemaal unieke kans, want met hotel De Bosrand hebben we een speciale Gezonde-Vogelaar-tarief afgesproken. Bel (06-36086816) of mail ons (info@degezondevogelaar.nl) voor meer info en reserveren. 

Dus twijfel niet en schrijf je meteen in via onderstaande button!
Ja, ik ga mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: