Wij van De Gezonde Vogelaar kunnen wel zeggen dat het echt helpt en leuk is om mee te doen, maar we vinden het veel waardevoller om onze klanten aan het woord te laten. Want zelf kijken wij ook altijd naar reviews voordat we iets kopen of ons inschrijven.

Ali – deelnemer vogelwandeling Noord-Ginkel bij Ede (tijdens familiedag)
“O wat was het een verrassend uitje. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Zo leuk om de verschillende vogels te zien en te spotten en…..om ze te horen. Aan het eind van de niet zo hele lange wandeling omdat we vaak stil moesten staan om te kijken en te luisteren was het heel leuk om bepaalde vogelgeluiden al te herkennen. Alle 20 heb ik niet onthouden maar iig meer dan waar ik ooit van had gehoord. Ook het nestkastje met af en aan die 2 vogels druk bezig te zien was erg mooi. En dan in die holle boom een nest met 7 of waren het er meer…..kleine vogeltjes te zien. Sorry naam toch weer vergeten. Een echte AANRADER dit om in te huren. Ik denk dat collegae en familie het echt zullen waarderen. Weer eens wat anders. Enne …..een leuke vogelaar ook waar je veel aan kunt vragen en duidelijke uitleg van krijgt.”

Rebecca – deelnemer Vogelexcursie camping De Oldenhove
“Ondanks regenbuien kregen we een goede uitleg en zagen we meer dan 16 soorten vogels tijdens een wandeling van 1,5 uur. Fantastisch, een aanrader!”

Eline – deelnemer Vogelexcursie camping De Oldenhove
“Wat een geweldige excursie! Zelfs onze dochter van 3 jaar heeft genoten… Het hoogtepunt was het aaien van een kerkuilenjong. Onwerkelijk!”

Marianne – deelnemer Vogelexcursie camping De Oldenhove
“Het was een hele leuke ervaring om tijdens een kleine wandeling in de directe omgeving van camping Oldenhove zoveel verschillende vogels te spotten. Met uitleg van een hele leuke enthousiaste vogelaar! Erg leuk. Als kers op de taart jonge kerkuilen gezien en geaaid!”

Lucas – deelnemer Vogelwandeling op begraafplaats Rusthof
“Wat ik goed vond was de informatievoorziening vooraf, de enthousiaste excursieleider die alles wist en je alles kon vragen. De hele sfeer en rondleiding was plezierig en informatief. Bedankt!”

Mariska – deelnemer Stadsvogelsafari Amersfoort
“Ik vond het erg leuk: lekker mijn pauze doorbrengen in de natuur en echt in het moment. Wat ik het leukste vond? Te ontdekken dat het geluid dat ik na het gezang van de merel het mooist vind, van een roodborstje is!”

Bea – via Facebook
“De Gezonde Vogelaar is een heel enthousiaste verteller. Hij leert je kijken (en luisteren) naar de vogels om je heen. Ik loop nu heel anders door de natuur. In inmiddels met een vogelgidsje paraat. Want behalve de merel, kool-en pimpelmees, (her)ken ik er nog niet veel.”

Esther – deelnemer Vogelwandeling begraafplaats Rusthof
“De informatievoorziening vooraf, de enthousiaste excursieleider die alles wist en je alles kon vragen. de hele sfeer en rondleiding was plezierig en informatief. Bedankt voor de leuke, informatieve rondleiding. ik heb er echt van genoten. Fijn ook om de begraafplaats eens te bezoeken met een ander doel, namelijk mijn hobby, vogels observeren.”

Arthur – via Facebook
“Leuke enthousiaste jonge vogelaar met frisse kijk.”

Andries – deelnemer #Spechtensafari Edese Bos
“Mooi gebied en een groot scala aan vogelsoorten. Gebied is zeker geschikt voor een excursie, zeker door de toegift van een groot aantal grote en kleine wilde zwijnen. De kennis van de gids was ruim voldoende, inclusief zijn kennis van het gebied. Vooraf een goede toelichting op de soorten welke behoren tot de groep spechten en waar op gelet moest worden.”

Debby – deelnemer Moederdagwandeling
“Het was een hele ontspannen en leerzame middag waar ik veel geleerd heb over vogels herkennen en vogelgedrag. Bedankt Adriaan!”

Geoff – deelnemer Vogelwandeling in Park Schothorst Amersfoort
“Heel mooi gebied met veel soorten vogels. Topper van de dag was de groene specht. Heel mooi gezien, eerst op een paal en daarna lang foeragerend in het gras. Schitterend! De excursieleider neemt alle tijd voor beginnende en ervaren vogelaars, hij legt alles goed en duidelijk uit. De sfeer was zeer ontspannen. De kennis van de vogelaar is goed.”

Thomas – deelnemer Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer
“Afgelopen vrijdag een heerlijke Vogelbelevingsdag gegeven door de Gezonde Vogelaar mogen beleven. Hij is een enthousiast mens, integer met ongelofelijk veel kennis. Dit kan ik iedereen aanraden.”

Jeanette – deelnemer Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer
“Ik vond de combinatie van het prachtige gebied de vogels, het ongelofelijke enthousiasme van Adriaan, zijn kennis EN ook zijn visie op het leven, een ervaring om energie van te krijgen.”

Bea – deelnemer Stadsvogelsafari Amersfoort
“Ik vond het ontzettend leuk en interessant! Mooi om te zien hoe enthousiast je vertelt en hoeveel je weet. Daarnaast vind ik het een leuke gelegenheid om andere collega’s te ontmoeten. Het is ook fijn om buiten en in beweging te zijn.”

Rik – deelnemer Stadsvogelsafari Amersfoort
“Ik vond het een hele leuke en ontspannen tocht en heb ook nog het een en ander opgestoken. Blij dat ik me heb aangemeld!”

Fieneke – deelnemer Vogelexcursie Oostvaardersplassen
“Vandaag een super leuke wandeling gemaakt met Alfred W. Suskind , Adriaan Sleeuwenhoek en zijn vrouw Nathalie door de Oostvaarders plassen. Vogels gehoord en gezien waar je nooit zo op let eigenlijk en veel geleerd van de gezonde vogelaar. Ook een groep paarden gezien die daar vrij rond lopen. Veel grauwe ganzen en brandganzen en wat nijlganzen en verschillende soorten eenden gezien, vooral ook veel kikkers die vanuit hun veilige winterschuilplaats het water proberen te bereiken, en zelfs een buizerd die een prooi ving en opat (-1 kikker oeps…). Was een leerzame dag met onwijs gezellige mensen. Zeker een aanrader om eens met elkaar te doen en te beleven, kortom een prachtige dag.”

Leo – deelnemer aan Vogelexcursie Noord-Ginkel
“Ik vond de excursie wat betreft vogels perfect. Veel kennis, grote opmerkingsgave, duidelijke uitleg. Prima. Wat betreft gezond leven, daarvan is al zo ontzettend veel op de markt, eigenlijk word ik daar eerder een beetje ziek van😏. Maar heel plezierig en een aanrader voor geïnteresseerden.”

Lukkie en Sijne – deelnemers aan Vogelexcursie op Noord-Ginkel
“We hebben heel erg genoten van de vogelexcursie 2e Pinksterdag. Het was verrassend om te ontdekken welke vogelsoorten er voor ons zo relatief dicht bij huis voorkomen. Ook was het heel bijzonder de boomklever en grote bonte specht in actie te zien bij hun nesten met het voeren van de jongen. Een erg geslaagde activiteit op de vroege ochtend van 2e Pinksterdag. Zeker voor herhaling vatbaar!”


Wim en Lia – deelnemers aan Vogelwandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort
“Met jouw enthousiasme, je kennis over vogels en je humor wordt een wandeling op Rusthof heel inspirerend én ontspannend.”

Chiel – deelnemer aan Vogelwandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort
“Opgestaan om 05:00 uur om deze boeiende nestkastwandeling mee te maken. Leuk om meer mensen zich zichtbaar te zien vermaken met wat het gevederde deel van de fauna van Rusthof heeft te bieden. Ik kom terug. Adriaan, Bedankt!”

Marry – deelnemer aan Vogelwandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort
“Vroeg uit de veren om een wandeling langs de nestkasten op Rusthof te beleven. Het was echt een belevenis! Horen, zien, ruiken en voelen: smaakt naar meer!”

Gerrit – deelnemer aan Vogelwandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort
“De rondleiding was uniek en deskundig. Ik kan dit iedereen aanraden!”

Ria – deelnemer aan Vogelwandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort
“Het is heel bijzonder om om 8 uur ’s ochtends de rust en de schoonheid van de natuur op Rusthof te ervaren. Met zijn bevlogenheid en kennis weet Adriaan onze groep te boeien. Hij wijst ons op vogelgeluiden, de onopvallende plek waar hij een vogel ziet, het typerende gedrag van de vogel. We kregen daarnaast een inkijkje in de wereld van de nestkastjes en hun bewoners. Deze excursie was voor mij een uitgelezen kans om nader kennis te maken met deze bijzondere plek en zijn biotoop.”

Marjan en Paul – deelnemers aan Vogelwandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort
“Bedankt voor de excursie vanochtend. Wat ons erg trof is je enthousiasme en het feit dat je je erg betrokken voelt bij je “gasten”. Er is geen enkele afstand en je hebt een open oor voor iedereen.”


Alex – deelnemer Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer
“Gistermiddag met Adriaan Sleeuwenhoek van de De Gezonde Vogelaar op pad in de Blauwe kamer “Vogelbelevingsmiddag” Een leuke ervaring met een leuke groep om in een bekend gebied voor mij 😉 samen met een deskundige vogelaar weer “nieuwe” soorten ontdekken en andere herontdekken/herkennen. Gezien: Lepelaar, aalscholver, slobeend, nonnetje, havik, buizerd, knobbelzwaan, vinken, winterkoninkje houtduiven en baltsende holenduiven en nog veel meer :-).”

Marjorie – deelnemer aan de Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer
“Ondanks de weersomstandigheden heb ik erg genoten van de middag in de natuur. Ik vind dat je het op een hele leuke, enthousiaste wijze brengt. Gezellig om met een kleine groep mensen dit te ondernemen. Hierdoor ontstaan er – naast het genieten van de vogels en de natuur – ook leuke gesprekken.”

Thea en Leo – deelnemers aan kerkuilenexcursie
“We hebben enorm genoten van de uilenexcursie per fiets bij Ederveen. Het was onze eerste kennismaking met een dergelijke vogelexcursie. De vriendelijke  ontvangst door de eigenaar van een terrein waar we de steenuil lange tijd uitvoerig van zeer nabij konden observeren en zijn uitgebreide informatie over uilen was verrassend. Dat de kerkuil zich deze avond slechts kort liet zien, tweemaal in een schicht aan ons voorbij vloog, deed  geen afbreuk aan deze goed georganiseerde excursie. Voor iedereen aan te bevelen.”

Maaike – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm
“Ik heb een aantal weken geleden deelgenomen aan de workshop ‘The Healthy Bird Gets The Worm’. Het was een kleine groep met veel ruimte voor persoonlijke inbreng. De workshop is een mix van persoonlijke kennismaking met elkaar, aandacht voor gezond leven, gezonde voeding en tips om stress te verminderen. Een manier om dat te kunnen doen is het kijken naar vogels en genieten van de natuur om je heen. Na een gezonde lunch buiten zijn we gewapend met verrekijkers met Adriaan op pad geweest in het bos. Fascinerend om te zien hoe hij vogels en hun geluiden herkent en weet waar te kijken. Hij weet op een prettige manier zijn enthousiasme en passie voor vogels over te brengen. Als extra bonus zijn we nog gaan kijken op een plek waar oeverzwaluwen zich hadden genesteld. Prachtig! Het mooie van deze workshop is dat je naderhand bemerkt dat je alleen met “vogelen” en de natuur bezig bent geweest, en dat er op dat moment geen ruimte is geweest voor stress en spanning in je hoofd. Dat was mijn ‘gezonde vogelaar momentje’.”

Kerstin – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm
Hele gave workshop, heerlijk genieten van de natuur, de vogels en de kennis en kunde van Adriaan. Hij neemt je mee naar een stuk natuur en leert het mij op een nieuwe manier herontdekken. Ik ben vooral veel meer gefocust nu op de vogelgeluiden om me heen. Ik heb vooral de verschillende geluiden geleerd. Naast de natuur en vogels geeft Adriaan leuke praktische tips rond ‘De Gezonde Vogelaar’. Ik kom zelf graag terug en kan deze dag iedereen aanbevelen die de vogels en de natuur wil ontdekken. In de lente kom ik samen met mijn gezin terug.”

José – deelnemer van de workshop The Healthy Bird Gets The Worm in Amersfoort
“Vanochtend vroeg had ik mijn eerste solo vogelmoment: ik ontdekte een tjiftjaf.  Wat een mooie ervaring! En dit dankzij de workshop van Adriaan die ons in de natuur kennis heeft laten maken met vele vogels en hun gedrag. Je leert anders kijken en luisteren, niet alleen naar de vogels maar ook naar jezelf. Een aanrader!”

Robbert – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm
“Vanochtend ben ik, samen met anderen, met Adriaan het bos in geweest.
Adriaan vertelt vol passie over vogels, waar je anders wellicht achteloos aan voorbij loopt. Met zijn enthousiasme weet hij je te vangen en maakt hij dat je vogels, en meer in het algemeen de natuur, nog meer gaat waarderen.
Ik vond het een enthousiaste en inspirerende ochtend en zeker voor herhaling vatbaar!”

Jolanta – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm
“Vanochtend een workshop van De Gezonde Vogelaar bijgewoond. Het was super! Veel over vogels geleerd en heerlijk in het bos gewandeld. Adriaan weet erg veel over vogels en weet dat op een originele, aanstekelijke manier over te brengen. Een hele dikke aanrader!”

Jorieke – deelnemer aan workshop The Healthy Bird Gets The Worm
“Ik ben blij dat ik de workshop gevolgd heb. Ik vond de tip van een moment voor jezelf als je een bepaalde vogel ziet erg leuk (het Gezonde Vogelaar momentje). Ik ga dat zeker toepassen. Ik vond de inhoud van de workshop verrassend, had verwacht dat het vooral vogels kijken zou zijn. Ik vind de combinatie van vogels en ontspannen een mooie combinatie en vind de gezondheidstips ook goed erbij. Was ook blij met de gezonde snack in plaats van koekjes.”

Frederik – deelnemer aan workshop The Healthy Bird Gets The Worm
Ongedwongen, open en gezellig. Ik zou het zeker aanraden. Goede tips en ook zelfreflectie. Daarnaast ook een aantal weetjes over vogels en hoe als vogelaar door het park te gaan.”

Christel – deelnemer aan workshop The Healthy Bird Gets The Worm
“Ik zou deze workshop zeker aanraden. Al is het maar om iets voor jezelf te doen als het even wat minder met je gaat. Ik heb wat eyeopeners en ‘o ja’s’ gehad. Adriaan is een fijne, vriendelijke man die je op een prettige manier (weer) even laat nadenken over hoe je wat rust en energie inbouwt in je leven.”

Janine – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm
“Ik vond het een prettige bijeenkomst. De groep was precies goed qua grootte. Prachtig gebied. Adriaan is alert op vogelgeluiden en prettig in zijn uitleg.”