Een gezond recept voor een heerlijk smoothie

De Gezonde Vogelaar gaat behalve vogels ook over een gezond leven. Voor een gezond leven is o.a. gezonde voeding belangrijk. Zelf ben ik dol op smoothies en dan vooral groene smoothies. Eén van mijn favioriete recepten is een groene smoothie met spinazie, banaan, appel en hennepzaad. Veel vitamines, eiwitten en vezels, wat wil je nog meer :-). Het recept is super simpel.

Je hebt een blender nodig, het liefst van 700 watt of meer en een icecrush functie. Met 4 bananen, 1 appel, 450 gram spinazie en 50 gram hennepzaad en 300-500 ml water maak je een flinke kan (1,7 liter ongeveer). Vind je dat wat teveel, doe dan alle ingrediënten naar verhouding in de blender. Ik doe meestal eerst de bananen er in met wat water (niet teveel, deze smoothie is het lekkerst als ie wat dikker is) en zet de blender dan kort aan. Dan de appel en het hennepzaad er in en nog even aan. Daarna kan de spinazie er in. Ik gebruik altijd deelblokjes spinazie uit de diepvries. Dan krijgt de smoothie meteen de juiste temperatuur, want warm vind ik het niet lekker. Als je het gek vindt om een groene smoothie te drinken (veel mensen hebben moeite met de groene kleur), begin dan met wat minder spinazie. Heb je trouwens geen blender met een icecrush functie of weinig vermogen, dan kun je het beste verse spinazie gebruiken. Want ik wil niet op mijn geweten hebben dat door mijn recept je blender kapot gaat ;-). Veel succes met het maken van deze heerlijke smoothie en geniet er van! Laat me ook weten wat je er van vond, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: