Veel mensen hebben STRESS, laten zich door de waan van de dag regeren en nemen niet ZELF de VERANTWOORDELIJKHEID voor hun EIGEN LEVEN en GEZONDHEID.

Gelukkig is daar een oplossing voor. Want wist je dat vogels kijken die stress met 100 % zekerheid kan verlagen? De Gezonde Vogelaar kan je dat laten ervaren. Zodat jij al je zorgen even kunt loslaten. Door die rust te pakken kun je daarna weer actief aan de slag met het optimaliseren van je eigen leven. En je leert hoe je om kunt gaan met de dagelijkse hectiek. Hiervoor hebben wij verschillende oplossingen, passend bij jou.

 

Wil je ervaren hoe je door vogels te kijken kunt ontsnappen aan de dagelijkse hectiek?
Ga dan mee vogels kijken!

 

Wil je meer weten over de magische wereld van vogels, bijvoorbeeld welke vogels voorkomen in ons mooie kikkerlandje en leren hoe je al die vogels kunt herkennen?
 Schrijf je dan in voor een vogelcursus!

Heb je vaak last van stress en weinig energie? Dan loop je grote kans op een burnout. En uit eigen ervaring weten wij dat je niet vrolijk wordt van een burnout! Want wist je dat stress nog slechter is dan de meeste mensen denken? Door stress ga je minder presteren, word je sneller ziek, heb je vaker ruzie met je geliefden en het kan zelfs leiden tot financiële problemen, burnout en hartklachten. Wil je dat voorkomen?

  Doe dan mee met de workshop The Healthy Bird Gets The Worm!

 

Wij gaan er zelf vaak op uit. Bijvoorbeeld in de prachtige bos- en heidegebieden Planken Wambuis, Ginkel, Edese Bos en Hei. En wat te denken van het Deelerwoud en de Blauwe Kamer? Wil je zien wat wij allemaal meemaken in de natuur en lezen hoe wij dat combineren met een gezonde leefstijl? Bekijk dan onze vlogs en lees onze blogs via onderstaande knop. 

Bekijk dan onze blogs en vlogs

 

Blije deelnemers

Wij van De Gezonde Vogelaar kunnen wel zeggen dat het echt helpt en leuk is om mee te doen, maar we vinden het veel waardevoller om onze klanten aan het woord te laten. Want zelf kijken wij ook altijd naar reviews voordat we iets kopen of ons inschrijven.

Maaike – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm: 5 sterren

“Ik heb een aantal weken geleden deelgenomen aan de workshop ‘The Healthy Bird Gets The Worm’. Het was een kleine groep met veel ruimte voor persoonlijke inbreng. De workshop is een mix van persoonlijke kennismaking met elkaar, aandacht voor gezond leven, gezonde voeding en tips om stress te verminderen. Een manier om dat te kunnen doen is het kijken naar vogels en genieten van de natuur om je heen. Na een gezonde lunch buiten zijn we gewapend met verrekijkers met Adriaan op pad geweest in het bos. Fascinerend om te zien hoe hij vogels en hun geluiden herkent en weet waar te kijken. Hij weet op een prettige manier zijn enthousiasme en passie voor vogels over te brengen. Als extra bonus zijn we nog gaan kijken op een plek waar oeverzwaluwen zich hadden genesteld. Prachtig! Het mooie van deze workshop is dat je naderhand bemerkt dat je alleen met “vogelen” en de natuur bezig bent geweest, en dat er op dat moment geen ruimte is geweest voor stress en spanning in je hoofd. Dat was mijn ‘gezonde vogelaar momentje’.”

Kerstin – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm: 5 sterren

Wat vond je er van?
Hele gave workshop, heerlijk genieten van de natuur, de vogels en de kennis en kunde van Adriaan. Hij neemt je mee naar een stuk natuur en leert het mij op een nieuwe manier herontdekken. Ik ben vooral veel meer gefocust nu op de vogelgeluiden om me heen. Ik heb vooral de verschillende geluiden geleerd. Naast de natuur en vogels geeft Adriaan leuke praktische tips rond ‘De Gezonde Vogelaar’.”

Zou je het aanbevelen?
“Ik kom zelf graag terug en kan deze dag iedereen aanbevelen die de vogels en de natuur wil ontdekken. In de lente kom ik samen met mijn gezin terug.”

José – deelnemer van de workshop The Healthy Bird Gets The Worm in Amersfoort

“Vanochtend vroeg had ik mijn eerste solo vogelmoment: ik ontdekte een tjiftjaf.  Wat een mooie ervaring! En dit dankzij de workshop van Adriaan die ons in de natuur kennis heeft laten maken met vele vogels en hun gedrag. Je leert anders kijken en luisteren, niet alleen naar de vogels maar ook naar jezelf. Een aanrader!”

Robbert – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm: 5 sterren

“Vanochtend ben ik, samen met anderen, met Adriaan het bos in geweest.
Adriaan vertelt vol passie over vogels, waar je anders wellicht achteloos aan voorbij loopt. Met zijn enthousiasme weet hij je te vangen en maakt hij dat je vogels, en meer in het algemeen de natuur, nog meer gaat waarderen.
Ik vond het een enthousiaste en inspirerende ochtend en zeker voor herhaling vatbaar!”

Jolanta – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm: 5 sterren

“Vanochtend een workshop van De Gezonde Vogelaar bijgewoond. Het was super! Veel over vogels geleerd en heerlijk in het bos gewandeld. Adriaan weet erg veel over vogels en weet dat op een originele, aanstekelijke manier over te brengen. Een hele dikke aanrader!”

Jorieke – deelnemer aan workshop The Healthy Bird Gets The Worm

“Ik ben blij dat ik de workshop gevolgd heb. Ik vond de tip van een moment voor jezelf als je een bepaalde vogel ziet erg leuk (het Gezonde Vogelaar momentje). Ik ga dat zeker toepassen. Ik vond de inhoud van de workshop verrassend, had verwacht dat het vooral vogels kijken zou zijn. Ik vind de combinatie van vogels en ontspannen een mooie cobinatie en vind de gezondheidstips ook goed erbij. Was ook blij met de gezonde snack in plaats van koekjes.”

Frederik – deelnemer aan workshop The Healthy Bird Gets The Worm

Ongedwongen, open en gezellig. Ik zou het zeker aanraden. Goede tips en ook zelfreflectie. Daarnaast ook een aantal weetjes over vogels en hoe als vogelaar door het park te gaan.”

Christel – deelnemer aan workshop The Healthy Bird Gets The Worm

“Ik zou deze workshop zeker aanraden. Al is het maar om iets voor jezelf te doen als het even wat minder met je gaat. Ik heb wat eyeopeners en ‘o ja’s’ gehad. Adriaan is een fijne, vriendelijke man die je op een prettige manier (weer) even laat nadenken over hoe je wat rust en energie inbouwt in je leven.”

Janine – deelnemer van de Workshop The Healthy Bird Gets The Worm: 4 sterren

“Ik vond het een prettige bijeenkomst. De groep was precies goed qua grootte. Prachtig gebied. Adriaan is alert op vogelgeluiden en prettig in zijn uitleg.”

Fieneke – deelnemer vogelexcursie Oostvaardersplassen

“Vandaag een super leuke wandeling gemaakt met Alfred W. Suskind , Adriaan Sleeuwenhoek en zijn vrouw Nathalie door de Oostvaarders plassen. Vogels gehoord en gezien waar je nooit zo op let eigenlijk en veel geleerd van de gezonde vogelaar. Ook een groep paarden gezien die daar vrij rond lopen. Veel grauwe ganzen en brandganzen en wat nijlganzen en verschillende soorten eenden gezien, vooral ook veel kikkers die vanuit hun veilige winterschuilplaats het water proberen te bereiken, en zelfs een buizerd die een prooi ving en opat (-1 kikker oeps…). Was een leerzame dag met onwijs gezellige mensen. Zeker een aanrader om eens met elkaar te doen en te beleven, kortom een prachtige dag.”

Leo – deelnemer aan vogelexcursie Noord-Ginkel

“Ik vond de excursie wat betreft vogels perfect. Veel kennis, grote opmerkingsgave, duidelijke uitleg. Prima. Wat betreft gezond leven, daarvan is al zo ontzettend veel op de markt, eigenlijk word ik daar eerder een beetje ziek van😏. Maar heel plezierig en een aanrader voor geïnteresseerden.”

Lukkie en Sijne – deelnemers aan vogelexcursie op Noord-Ginkel

“We hebben heel erg genoten van de vogelexcursie 2e Pinksterdag. Het was verrassend om te ontdekken welke vogelsoorten er voor ons zo relatief dicht bij huis voorkomen. Ook was het heel bijzonder de boomklever en grote bonte specht in actie te zien bij hun nesten met het voeren van de jongen. Een erg geslaagde activiteit op de vroege ochtend van 2e Pinksterdag. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Wim en Lia – deelnemers aan wandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

“Met jouw enthousiasme, je kennis over vogels en je humor wordt een wandeling op Rusthof heel inspirerend én ontspannend.”

Chiel – deelnemer aan natuurbelevingswandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

“Opgestaan om 05:00 uur om deze boeiende nestkastwandeling mee te maken. Leuk om meer mensen zich zichtbaar te zien vermaken met wat het gevederde deel van de fauna van Rusthof heeft te bieden. Ik kom terug. Adriaan, Bedankt!”

Marry – deelnemer aan natuurbelevingswandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

“Vroeg uit de veren om een wandeling langs de nestkasten op Rusthof te beleven. Het was echt een belevenis! Horen, zien, ruiken en voelen: smaakt naar meer!”

Gerrit – deelnemer aan natuurbelevingswandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

“De rondleiding was uniek en deskundig. Ik kan dit iedereen aanraden!”

Ria – deelnemer aan natuurbelevingswandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

“Het is heel bijzonder om om 8 uur ’s ochtends de rust en de schoonheid van de natuur op Rusthof te ervaren. Met zijn bevlogenheid en kennis weet Adriaan onze groep te boeien. Hij wijst ons op vogelgeluiden, de onopvallende plek waar hij een vogel ziet, het typerende gedrag van de vogel. We kregen daarnaast een inkijkje in de wereld van de nestkastjes en hun bewoners. Deze excursie was voor mij een uitgelezen kans om nader kennis te maken met deze bijzondere plek en zijn biotoop.”

Marjan en Paul – deelnemers aan natuurbelevingswandeling op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

“Bedankt voor de excursie vanochtend. Wat ons erg trof is je enthousiasme en het feit dat je je erg betrokken voelt bij je “gasten”. Er is geen enkele afstand en je hebt een open oor voor iedereen.”

Alex – deelnemer Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer

“Gistermiddag met Adriaan Sleeuwenhoek van de De Gezonde Vogelaar op pad in de Blauwe kamer “Vogelbelevingsmiddag” Een leuke ervaring met een leuke groep om in een bekend gebied voor mij 😉 samen met een deskundige vogelaar weer “nieuwe” soorten ontdekken en andere herontdekken/herkennen. Gezien: Lepelaar, aalscholver, slobeend, nonnetje, havik, buizerd, knobbelzwaan, vinken, winterkoninkje houtduiven en baltsende holenduiven en nog veel meer :-).”

Thomas – deelnemer Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer

“Afgelopen vrijdag een heerlijke Vogelbelevingsdag gegeven door de Gezonde Vogelaar mogen beleven. Hij is een enthousiast mens, integer met ongelofelijk veel kennis. Dit kan ik iedereen aanraden.”

Jeanette – deelnemer Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer

“Ik vond de combinatie van het prachtige gebied de vogels, het ongelofelijke enthousiasme van Adriaan, zijn kennis EN ook zijn visie op het leven, een ervaring om energie van te krijgen.”

Marjorie – deelnemer aan de Vogelbelevingsochtend in de Blauwe Kamer

“Ondanks de weersomstandigheden heb ik erg genoten van de middag in de natuur. Ik vind dat je het op een hele leuke, enthousiaste wijze brengt. Gezellig om met een kleine groep mensen dit te ondernemen. Hierdoor ontstaan er – naast het genieten van de vogels en de natuur – ook leuke gesprekken.”