Wil jij de magische wereld van VOGELS beleven? En ervaren hoe je helemaal TOT RUST kan komen door in de natuur te zijn en vogels te kijken? Houd je van vogels, natuur en buiten zijn? Dan is dit dé kans om de magische wereld van vogels te beleven! Ontdek hun leefwereld en geheimen. Je zult zien dat je op deze middag helemaal tot rust kunt komen: ontstressen en je hoofd leegmaken, de dagelijkse zorgen even vergeten.

De eerstvolgende vogelbelevingswandeling in de Blauwe Kamer is op Vrijdag 31 augustus van 8:00u-11:00u.

Schrijf je snel in!

In de Blauwe Kamer komen veel vogels voor. Aalscholvers en lepelaars zijn in dit seizoen vaste bewoners. En wie weet zien we een ijsvogel of groene specht. Alles is mogelijk! Eén van de mooiste dingen van natuur is namelijk de onvoorspelbaarheid. Op deze ochtend leer je de vogels in het gebied herkennen én je leert hoe je op een simpele en effectieve manier meer rust kunt ervaren in je leven, elke dag! Andere vaste bewoners van de Blauwe Kamer zijn ganzen, eenden en zilverreigers. Regelmatig zijn de visarend en de zeearend te zien in het gebied. Zo zag ik zelf begin 2018 een zeearend vanuit de vogelkijkhut.

Dat is ook één van de mooie dingen: je weet nooit wat je tegenkomt! Je leert vogels herkennen én je leert hoe je op een simpele en effectieve manier meer rust kunt ervaren in je leven, elke dag!

Wat levert het je op?

– Een heerlijke middag ontspannen, er echt even helemaal uit.

– Je leert veel over de vogels die in dit gebied leven.

– Je leert minimaal 10 soorten vogels herkennen (wel afhankelijk van je kennis vooraf).

– Je ervaart hoe je met vogels kijken meer Rust en Energie kunt krijgen in je leven.

– Doordat we met een kleine groep gaan is er volop ruimte voor vragen stellen, zodat je ook echt veel kunt leren en antwoord kunt krijgen op al je vragen.

Wat gaan we precies doen?

– Een paar uur vogels kijken in de Blauwe Kamer, een prachtig uiterwaardegebied van het Utrechts Landschap. Een ware parel aan de Nederrijn!

– Met een kleine groep (maximaal 8 deelnemers) leer je vogels herkennen, leer je over hun gedrag, geluiden en bijzonderheden.

– Je leert het Gezonde Vogelaar momentje, een praktische tip voor meer rust en energie in je dagelijks leven.

– Er is een telescoop aanwezig voor algemeen gebruik, je moet wel zelf een verrekijker meenemen. Als je die niet hebt, neem dan even telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken.

– We gaan een wandeling maken door het gebied. Onderweg stoppen we regelmatig om vogels te bekijken. Reken op een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Je moet dus wel in staat zijn om deze wandeling te kunnen maken. De paden zijn onverhard. Als het droog is kan het zijn dat het zand mul is en als het nat is dan kan het blubberig en glad zijn door de rivierklei. Goede wandelschoenen en kleding passend bij het weer zijn aan te raden.

– Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

Waarom mee met De Gezonde Vogelaar?

– De gids, Adriaan Sleeuwenhoek, heeft ruim 30 jaar ervaring met vogels kijken. Hij kent alle vogelsoorten die in het gebied voorkomen, hun gedrag en hun geluiden. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij wil graag zijn kennis met jou delen.

– Door de kleine groep is er veel aandacht voor jou als persoon. Je kunt al je vragen stellen en onze ervaring is dat er leuke gesprekken ontstaan tussen deelnemers. In grote groepen ben je veel anoniemer en is er minder uitwisseling.

– De Gezonde Vogelaar (de naam zegt het al) gaat niet alleen over vogels kijken, maar ook over een gezond leven. Tijdens de activiteit ervaar je echt hoe je door vogels kijken en in de natuur zijn meer rust en energie kunt krijgen in je leven.

– Je leert het Gezonde Vogelaar momentje voor direct rust en energie dat je elke dag kunt toepassen.

– Doordat we met een kleine groep zijn is de kans dat je veel ziet een stuk groter. Ook is onze ervaring dat iedereen van de groep de gelegenheid krijg om vogels goed te bestuderen door de telescoop. Met een grote groep is dat toch een stuk lastiger.

– Je krijgt na afloop een soortenlijst van de soorten die je hebt gezien tijdens de excursie. Zo kun je de vogels thuis nog eens opzoeken en de volgende keer als je in het gebied bent dan ken je een groot deel van de soorten die je daar tegen komt.

– Je ervaart hoe je met vogels kijken RUST kunt ervaren, in het nu kunt zijn.

– Doordat we met een kleine groep gaan is er volop ruimte voor vragen stellen, zodat je ook echt veel kunt leren en antwoord kunt krijgen op al je vragen. Dat is ook waarin deze activiteit zich onderscheid van andere (vaak gratis) vogelexcursies. Kleine groepen met echte natuurliefhebbers. Zo is er genoeg tijd voor al je vragen.

– we sluiten af met een heerlijk kopje koffie of thee in restaurant de Blaauwe Kamer.

Wat is je investering?

– € 39,- per persoon (inclusief BTW)

– Je tijd en aandacht 🙂

Praktische informatie

– Start om 8.00u

– Start vanaf de parkeerplaats bij Restaurant De Blaauwe Kamer.

– Einde rond 11.00u

– Er is een telescoop aanwezig voor algemeen gebruik, je moet wel zelf een verrekijker meenemen. Als je die niet hebt, neem dan even telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken.

– We gaan een wandeling maken van ongeveer 2,5 uur. Onderweg stoppen we regelmatig om vogels te bekijken, o.a. in de vogelkijkhut. Reken op een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Je moet dus wel in staat zijn om deze wandeling te kunnen maken. Niet alle paden zijn verhard, houd daar rekening mee. Als het nat is kan het glad zijn door de rivierklei. Goede wandelschoenen en kleding zijn aan te raden.

– Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

– Op deze activiteit zijn de Algemene Voorwaarden van De Gezonde Vogelaar van toepassing. Die kunt je hier inzien en downloaden als pdf-bestand op https://degezondevogelaar.nl/algemenevoorwaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 06-36086816 of het mailadres info@degezondevogelaar.nl.