Bijzondere en bizarre vondst

Gisteren was dag twee van ‘Wat Fluit Daar’ de cursus vogelgeluiden herkennen van De Gezonde Vogelaar. Het was een prachtige ochtend. Eerst wat regen, maar daarna heerlijk weer. We zagen en hoorden allerlei vogels en zagen een wild zwijn dat van ons schrok en het hazepad koos.

Toen we bijna bij het eind van de wandeling waren zagen we iets bizars!

Een boommarter hing langs de stam van een boom. Zij (dat bleek later) zat vast met het lijf in een boomholte. En was daardoor dood gegaan. Gestikt of nek gebroken. Boommarters zijn zeldzame dieren en je ziet ze zelden. En als ze gezien worden dan is het meestal dood als verkeersslachtoffer. Ik heb het gemeld aan mensen die onderzoek doen naar deze bijzondere dieren. Vervolgens zijn zij samen met de boswachter het dier gaan losmaken. De boswachter heeft het dier onderzocht. Het bleek te gaan om een vrouwtje. Ze was nog niet zogend, dus ze had geen jongen.

Echt een bijzondere afsluiting van deze ochtend. En ik hoop dat we de volgende keer een levende boommarter zien :-). Over twee weken gaan we verder in de buurt van Amersfoort. Er zijn nog plekken. Neem daarvoor even contact met me op via een PB of bel me even (0636086816).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: