Herken je het gevoel (of ken je mensen in jouw bedrijf of organisatie die dat hebben)

Dat je geregeerd wordt door de waan van de dag?

Dat je je opgejaagd voelt door je klanten of zakenrelaties.

Dat je je ei niet kwijt kunt.

Dat je te weinig energie hebt om de kwaliteit te leveren die jij wilt bieden, al is het maar af en toe?

Dat je last hebt van stress?

Dan herken je vast de volgende burnout-achtige klachten? Dat kan fysiek zijn (moe, slapeloos, ziekig) of psychisch (concentratieproblemen, gevoel van opgebrand zijn, snel aangebrand).

In je bedrijf kan dat leiden tot verslechterde samenwerking, slechtere service en kwaliteit van je producten en diensten en minder omzet en winst. Ook werkt het door in het persoonlijk leven van mensen. Wist je dat herstel van een burn-out 6-9 maanden is, dat het gemiddeld € 60.000,- kost. Dat het je klanten kan kosten, je bedrijf, je relatie, je huis en je gezin?

Niet best allemaal natuurlijk. Gelukkig is er hoop. Want voorkomen is beter dan genezen. En daar komt De Gezonde Vogelaar om de hoek gevlogen. Want naar vogels kijken helpt om: je hoofd leeg te maken, ruimte te scheppen voor nieuwe ideeën, voor rust en energie, in het nu te zijn. Hoe dat precies werkt leer je in onze workshops, inspiratiesessies en coachingstrajecten. Wij gaan samen met mensen naar buiten. We bestuderen het gedrag van vogels en de interactie met hun omgeving. Kijken naar wat vogels doen en ook wat ze niet doen. Daar kun je namelijk veel lessen uit trekken waarmee je als mens de juiste keuzes kunt maken om vitaler en fitter te worden. We geven concrete tips, leren simpele doeltreffende technieken om elke dag verbetering te zien. Onze kernpunten zijn: Gezond lichaam, gezonde geest, gezonde communicatie.

Het is echt super effectief. Vogels kijken geeft energie, schept ruimte in je hoofd, geeft inspiratie en ruimte voor nieuwe ideeën, biedt rust. Onze kernpunten zijn:

Gezond lichaam
Gezonde geest
Gezonde communicatie

Dat leren wij ondernemers en mensen binnen bedrijven en organisaties op verschillende manieren. Centraal staan de magische wereld van vogels en de lessen die zij ons leren over een gezond, leuk en effectief leven. De invalshoeken bij onze activiteiten verschillen, afhankelijk van de behoefte. Hieronder ons aanbod.

Stadsvogelsafari’s


Tijdens onze Stadsvogelsafari’s gaat het om bewegen en een nieuw perspectief opdoen door anders naar je omgeving te kijken dan normaal. Ook krijg je een aantal effectieve tools aangereikt die je dagelijks kunt toepassen om meer rust en energie te krijgen. Bijvoorbeeld het Gezonde Vogelaarmomentje. Ideaal voor bedrijfsuitjes en teamuitjes. Meer weten? Bekijk ons aanbod!

Workshops


In onze workshops The Healthy Bird Gets The Worm leren we de deelnemers wat wij mensen van de magische wereld van vogels kunnen leren. Gezond lichaam, gezonde geest en gezonde communicatie staan centraal. Doen wat nodig is, niet wat het makkelijkst is. Als voorbeeld: als een vogel als een mens zou nadenken over wat hem/haar allemaal zou kunnen overkomen onderweg naar de overwinteringsgebieden in Afrika, dan zou hij/zij er nooit aan beginnen. Die hands-on-mentaliteit (doen wat nodig is) kunnen wij veel van leren. En zo zijn er veel meer lessen te trekken uit de magische wereld van vogels. In overleg met de opdrachtgever kunnen we de workshop waar mogelijk aan laten sluiten bij wat er gewenst is door de opdrachtgever. Klik hier voor meer informatie.

Lezingen


Onze lezingen staan bekend als inspirerend, grappig en eye-opening. We geven onze visie op wat we als mens kunnen leren van de magische wereld van vogels. Wat zij doen is vaak erg grappig, brutaal, ontroerend en slim. Persoonlijke anekdotes, praktische tips, prachtige natuurbeelden, wetenschappelijke inzichten, het komt allemaal aan de orde. We doen niet aan standaardlezingen. Neem daarom contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een inspirerende lezing op maat of kijk hier voor meer informatie.

Coaching


In coachingstrajecten gaan we in op verschillende aspecten van een gezond lichaam, gezonde geest en gezonde communicatie. Alles op maat. Om een beeld te geven van de mogelijkheden, de volgende aspecten komen aan bod:
Gezond lichaam: (beweeg als een vogel) hoe zorg je voor genoeg beweging in je dagelijkse routine, (eet als een vogel) wat is gezond eten en hoe doe je dat.
Gezonde geest: (denk als een vogel) hoe ga je om met stress, (relax als een vogel) hoe bouw je rust in je dagelijkse patroon in?
Gezonde communicatie: (zing je mooiste lied) hoe communiceer jij en hoe stel je grenzen op een constructieve manier (assertiviteit).
Bekijk deze pagina voor meer informatie.