De oplossing die De Gezonde Vogelaar ondernemers, bedrijven/organisaties en medewerkers biedt is super effectief: namelijk VOGELS KIJKEN. Vogels kijken geeft energie, schept ruimte in je hoofd, geeft inspiratie en ruimte voor nieuwe ideeën, biedt rust. Onze kernpunten zijn:

Gezond lichaam
Gezonde geest
Gezonde communicatie

Dat leren wij ondernemers en mensen binnen bedrijven en organisaties op verschillende manieren. Centraal staan de magische wereld van vogels en de lessen die zij ons leren over een gezond, leuk en effectief leven. De invalshoeken bij onze activiteiten verschillen, afhankelijk van de behoefte. Hieronder ons aanbod.


Tijdens onze Stadsvogelsafari’s gaat het om bewegen en een nieuw perspectief opdoen door anders naar je omgeving te kijken dan normaal. Ook krijg je een aantal effectieve tools aangereikt die je dagelijks kunt toepassen om meer rust en energie te krijgen. Bijvoorbeeld het Gezonde Vogelaarmomentje.


In onze workshops The Healthy Bird Gets The Worm leren we de deelnemers wat wij mensen van de magische wereld van vogels kunnen leren. Gezond lichaam, gezonde geest en gezonde communicatie staan centraal. Doen wat nodig is, niet wat het makkelijkst is. Als voorbeeld: als een vogel als een mens zou nadenken over wat hem/haar allemaal zou kunnen overkomen onderweg naar de overwinteringsgebieden in Afrika, dan zou hij/zij er nooit aan beginnen. Die hands-on-mentaliteit (doen wat nodig is) kunnen wij veel van leren. En zo zijn er veel meer lessen te trekken uit de magische wereld van vogels. In overleg met de opdrachtgever kunnen we de workshop waar mogelijk aan laten sluiten bij wat er nodig is bij de mensen die deel gaan nemen aan de workshop.


Onze lezingen staan bekend als inspirerend, grappig en eye-opening. We geven onze visie op wat we als mens kunnen leren van de magische wereld van vogels. Wat zij doen is vaak erg grappig, brutaal, ontroerend en slim. Persoonlijke anekdotes, praktische tips, prachtige natuurbeelden, wetenschappelijke inzichten, het komt allemaal aan de orde. We doen niet aan standaardlezingen. Neem daarom contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een inspirerende lezing op maat.

Coaching
In coachingstrajecten gaan we in op verschillende aspecten van een gezond lichaam, gezonde geest en gezonde communicatie. Alles op maat. Om een beeld te geven van de mogelijkheden, de volgende aspecten komen aan bod:
Gezond lichaam: (beweeg als een vogel) hoe zorg je voor genoeg beweging in je dagelijkse routine, (eet als een vogel) wat is gezond eten en hoe doe je dat.
Gezonde geest: (denk als een vogel) hoe ga je om met stress, (relax als een vogel) hoe bouw je rust in je dagelijkse patroon.
Gezonde communicatie: (zing je mooiste lied) hoe communiceer jij en hoe stel je grenzen op een constructieve manier (assertiviteit).